Wanneer je net zo gek bent op de natuur zoals ik, dan kijk je waarschijnlijk ook al uit naar het voorjaar. Afgelopen weekend hebben we al een voorproefje gekregen wat het voorjaar voor ons in petto heeft. Ik weet niet hoe natuurrijk jouw directe omgeving is, maar bij mij in de buurt begonnen de vogels weer te fluiten. Daarnaast zag ik vanochtend al een moedereend zich druk bekommeren om haar pullekes (jonge eendjes) tijdens het oversteken van een natuurpad. Ik geniet altijd volop van het voorjaar en de zomer, zelfs als ik gewoon in Nederland blijf. Dit jaar heb ik echter besloten om op rondreis te gaan in Indonesië.

Droomreis in het Verre Oosten

Indonesië heb ik altijd een bijzonder land gevonden. Een grootvader die ik nooit heb gekend heeft bijvoorbeeld een tijdje in dienst gezeten op het eiland. Daarnaast heb ik op de middelbare school vluchtig met geschiedenis het een en ander geleerd over de periode dat het land nog een kolonie was van Nederland. Het land prikkelde mijn nieuwsgierigheid toen al enorm. Pas tijdens mijn studentenjaren heb ik echt een warme band opgebouwd met ‘het Verre Oosten’, zoals Indonesië werd genoemd in de koloniale tijd. Mijn eindonderzoek ging immers indirect over het land. Het zegt je misschien niets, maar voor mijn masterscriptie heb ik een postkoloniale analyse uitgevoerd. Zo’n analyse kan echt je ogen openen voor bijzondere, vreemde en fantastische aspecten. Sinds mijn studietijd is het daarom ook mijn droom om een rondreis Indonesië te boeken en te doen.

Het groene rijk van Indonesië

Eindelijk had ik genoeg bij elkaar gespaard om een lange, perfecte rondreis Indonesië te plannen. Nu denk je natuurlijk dat ik gelijk helemaal los ben gegaan. Dat valt dan wel weer mee. Indonesië is een rijk land op het gebied van indrukwekkende natuur en cultuur. Daarom vond ik het in eerste instantie best lastig om mijn rondreis Indonesië uit te stippelen. Waar moet je namelijk beginnen? Start je vanaf het imposante Java of juist vanuit Bali, Sumatra of Lombok? Ik wilde mijn rondreis Indonesië eigenlijk helemaal zelf samenstellen. Toen het moment eindelijk daar was, werd ik echter overweldigd door alle mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik een uitstekend reisbureau ingeschakeld. Nu kan ik straks geheel zorgeloos het groene rijk van Indonesië ontdekken. Aankomende (na)zomer is het zo ver! Dan ga ik heerlijk op rondreis in Indonesië. Wat ga jij doen van de zomer? Welk groene rijk ga jij ontdekken? Laat het me weten! Dan kan ik mooi ideeën opdoen voor mijn volgende droomreis.