Het heeft eventjes geduurd, maar is eindelijk weer zo ver: het wordt voorjaar! Dat betekent dat we weer vaker naar buiten gaan. Om jou, en je interieur, alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen, delen wij een paar inspirerende tips zodat jij eenvoudig sfeer toe kan voegen aan je tuin. Want eerlijk is eerlijk, de tuin is en plek waar we vaak ‘maar wat mee doen’, toch?!

Letterlijk en figuurlijk warmte toevoegen

Warmte in ons interieur: iedereen wil het, maar voor velen blijft het een lastige opgave. Wij komen je een handje helpen! Een paar eenvoudige tips zijn het toevoegen van extra accessoires, zoals mooie bloemen en planten in warme kleuren. Denk aan rood, fuchsia en oranje. Je tuin wordt er direct een stuk vrolijker door en misschien jij ook wel!

Een tweede optie is om een vuurtafel aan te schaffen. Vuurtafels kan je zien als een open haard, maar dan voor buiten. Het geeft niet alleen veel sfeer, maar ook letterlijk warmte. We weten allemaal wel de avonden in april en mei waarin het nog net wat te fris is om na 7 uur ook nog buiten te zitten. Juist dan is een vuurtafel een echte eyecatcher die letterlijk en figuurlijk warmte toe kan voegen aan een tuin.

Heb je geen ruimte voor een vuurtafel? Een of meerdere vuurzuilen zijn ook heel tof. Zuilen zijn tegenwoordig heel populair voor in het interieur. Voor in de tuin zijn ze net zo leuk en geven de tuin direct een stijlvolle touch.

Oud of nieuw?

Tegenwoordig moet alles modern en strak zijn. Maar in plaats van een groot bedrag neer te leggen voor een nieuwe tuintafel, kan je ook eens kijken bij kringloopwinkel. Je zal verbaasd zijn als je ziet wat daar allemaal mogelijk is. Niet geschoten is altijd mis.

En heeft iemand die mooie tweedehands tafel vlak voor jouw neus weggekaapt? Ren dan niet alsnog gelijk naar een tuinwinkel. Ga op onderzoek uit en kijk of er lokale meubelmakers zijn die met oud of nieuw hout een mooie tafel kunnen maken. Zo support je niet alleen de lokale ondernemer, maar heb je ook een unieke tafel. Vaak gebruiken zij steigerhout en geven ze er een robuuste look aan, wat ook weer gelijk voor wat extra warmte zorgt.

Heb jij nog een handige of budgetproof tip die wij zijn vergeten? Laat het ons vooral even weten!