Wie een hond heeft kent het probleem waarschijnlijk, want hoe bewaar je het beste het voer voor de hond. Hondenvoer wordt vaak verkocht in enorme zakken en natuurlijk wil niet een deel moeten weggooien om een of andere reden. Lees snel verder om erachter te komen hoe je hondenvoer het beste kan bewaren.

Soorten hondenvoer, hoe bewaar je wat?

Net zoals dat wij verschillende soorten eten hebben, hebben honden dat ook. Honden voer is er dus in vele verschillende soorten. Er is vers voer, dat zit meestal in een blikje. Er is droogvoer, dit zijn meestal de bekende brokken en er zijn natuurlijk nog allerlei snoepjes en dergelijke. Het voer bewaren is per soort verschillend.

Vers voer is het voer dat het kortst te bewaren is wanneer je het hebt opengemaakt. Meestal zit het in een blikje en kan het ongeopend wel een tijdje mee. Wanneer het opengemaakt is, is het een ander verhaal. Het is dan verstandig om het binnen 48 uur volledig aan je hond te geven. Net zoals ons eten, kan hondenvoer ook over de datum raken. Check dus altijd wanneer je het voer geopend hebt, dat het nog goed is. Dit kan je doen door de datum te bekijken, of er even aan te ruiken. Ruikt het dan anders dan normaal, dan is het verstandig om het de volgende keer eerder aan je hond te geven.

Droog voer, vaak brokken, hebben weer een andere manier van bewaren. Droog voer kan goed opgeslagen worden in een voedselcontainer. Zorg dat de voedselcontainer met het hondenvoer goed afgesloten is zodat er geen lucht bij kan komen. Door de voedselcontainer goed af te sluiten blijft het hondenvoer lekker vers en knapperig. Daar worden wij niet alleen blij van, want het voer blijft langer vers, nee ook de hond wordt er blij van. Heerlijke verse knapperige brokken wil natuurlijk elke hond!

Net zoals bij droog voer, is het belangrijk om de snoepjes en dergelijke goed afgesloten te bewaren, tenzij anders vermeld staat. Uiteraard is het ook verstandig om het voer op een plek te bewaren waar de hond niet makkelijk bij kan.

Beter Leven hondenvoer

Een hond eet ook graag vleesrijk voer. Wij, als mens, letten op het keurmerk van het vlees dat wij eten. Dit noemen wij het Beter Leven Keurmerk, dit keurmerk garandeert dat de dieren een diervriendelijker leven hebben gehad. Dit kan ook bij hondenvoer. Er is hondenvoer dat een Beter Leven keurmerk draagt van 3 sterren. Dit Best Life hondenvoer wordt gemaakt met gedroogde kip. Dit hondenvoer is zo gemaakt dat de samenstelling volledig is afgestemd op de behoeften van uw hond.