Je tuin (opnieuw) inrichten is een leuke klus. Eerst ga je natuurlijk precies bepalen wat jij wilt van je tuin. Wil je veel met je handen in de prut? Dan kies je vanzelfsprekend voor flinke borders of misschien zelfs wel een wilde tuin. Wil je dat je kinderen heerlijk kunnen spelen, klimmen en voetballen? Dan ga je, en dat is logisch, voor een kindvriendelijke tuin met speeltoestel. Maar wat je ook kiest voor je tuin, iedere tuin heeft een terras nodig. En dus zal je terrastegels moeten uitkiezen. En dan niet zomaar terrastegels, nee, tegels die passen bij de tuin die jij voor ogen hebt. Dat valt nog lang niet mee.

Terrastegels moeten passen

Het is belangrijk dat je terrastegels goed bij je tuin passen. Zowel qua kleur als qua vorm als qua materiaal. Je kunt terrastegels eigenlijk op dezelfde manier uitkiezen als de plavuizen die je binnen hebt liggen. Sterker nog, wanneer je kiest voor een terras direct aan je huis (alleen gescheiden door een schuifpui of openslaande tuindeuren) dan is het wel mooi als de verschillende tegels goed op elkaar aansluiten. Dit kan door dezelfde grootte te kiezen, of een vergelijkbare kleur. Zo creëer je een echte tuinkamer zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.
Terrastegels

Terrastegels moeten tegen een stootje kunnen

Er zijn maar weinig dingen zo fijn als op een lange, warme zomeravond buiten op het terras te zitten. Glaasje wijn erbij en wat hapjes, heerlijk! Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je terras zo lang mogelijk mee gaat. Ook als er een keer een flesje rode wijn op terecht komt. Of als de vuurkorf gaat vonken. Het is slim om van te voren goed te bedenken hoe jij je terras wilt gaan gebruiken. De keuze voor de tegels wordt daar (mede) door bepaald.

Terrastegels in verschillende materialen

Ook op het gebied van materialen is de keuze in terrastegels enorm. Wil je betontegels of juist natuurstenen tegels? Dit hangt er ook vanaf wat je met de rest van je tuin en eventueel je oprit wilt. Wil je alles in één tegel (laten) leggen? Laat je dan goed informeren over de stevigheid en de slijtvastheid van de terrastegels voor je je auto’s, de caravan en de boot erop parkeert. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om variatie in de tegels aan te brengen. De terrastegels alleen voor je terras en de rest van de tuin in een andere tegelsoort.