Een zeecontainer, een container die wordt gebruikt om goederen te vervoeren over zee. Uiteraard niet met alleen de container maar in de container gaan wel de goederen. De container met goederen wordt vervolgens op het schip geladen en het schip brengt de zeecontainer naar de gewenste bestemming. Echter is dit maar één van de vele mogelijkheden waarvoor je een zeecontainer allemaal kan gebruiken. Misschien wist je het nog niet maar deze containers zijn multifunctioneel inzetbaar en waarom vaker gebruikt dan je denkt. Benieuwd voor welke creatieve doeleinden je een zeecontainer nog meer kan gebruiken? Lees dan vooral snel verder!

In de bouw

Een zeecontainer wordt naast lading vervoeren over zee ook veel gebruikt in de bouw. Het is tenslotte een container waar goederen in opgeslagen kunnen worden en in de bouw wordt veel gewerkt met materialen. Een zeecontainer is dus een prima opslag en wordt in de bouwbranche daar dan ook veelvuldig voor gebruikt. Maar dat is niet het enige. De containers worden in de bouwbranche vaak ook omgetoverd tot bouwkeet of werkruimte. De container biedt een prima stevige en overdekte ruimte en zeer voor een droge en windstille plek om te werken of even uit te rusten.

Als pop-up store

Pop-up stores kwamen voor Corona al op steeds meer plekken opzetten maar nu in tijden van Corona zien we deze trend alleen maar toenemen. Zeecontainers gebruiken als pop-up store is razend populair. Het een relatief goedkope oplossing, het is buiten en zorgt ook nog eens voor een echte sfeerbeleving. Denk maar eens aan een koffietentje last de natuurijsbaan of bij het station. Ook langs de snelweg worden zeecontainers steeds meer voor dit soort doeleinden gebruikt.

Voor opslag

Moet je tijdelijk je spullen kwijt zoals bijvoorbeeld tijdens een verbouwing? Dan biedt een zeecontainer ook voor jou uitkomst. Deze containers kan je zowel kopen als huren en tijdelijk voor je woning neerzetten. Je slaat hier tijdelijk je spullen in op zodra je huis leeg is en wanneer je, je spullen weer nodig hebt laat je de container weer uit. Wanneer je hem huurt zal deze worden opgehaald (op afspraak) en wanneer je de container hebt gekocht kan je hem eventueel weer voor andere doeleinden inzetten. Aannemers hebben soms ook een aantal zeecontainers tot hun beschikking waar het bouwmateriaal in opgeslagen wordt.

Tegenwoordig kan je ook online heel makkelijk een zeecontainer kopen of huren. Dus kan je een zeecontainer wel goed gebruiken? Neem dan eens een kijkje naar het ruime aanbod.