Daar is best lastig antwoord op te geven, want het bestaat uit meerdere onderdelen. Het zijn onderdelen die het mogelijk maken om een deur te laten schuiven. Deurbeslag kun je in verschillende ontwerpen en maten kopen. Uit welke onderdelen schuifdeurbeslag bestaat? Dat lees je hieronder!

Onderdelen schuifdeurbeslag

Bij een schuifdeurbeslag behoren de volgende onderdelen:

 

  • Ondergeleider
  • Hangroller
  • Rails
  • Beslag
  • kleine losse onderdelen
  • deur

 

Het is mogelijk dat je voor een ander schuifdeurbeslag kies. Waar moet je allemaal op letten? Je moet rekening houden met het gewicht van de deur, het materiaal van de deur en is het een binnen- of buitendeur? Daarnaast moet je rekening houden met de afmeting van de deur en de dagmaat.

Je verdiepen in schuifdeurbeslag!

Het onderwerp schuifdeurbeslag vergt wat kennis. Verdiep je voordat je schuifdeurbeslag koopt, eerst in het materiaal. Je koopt bij te weinig kennis makkelijk het verkeerde schuifdeurbeslag. Vraag eventueel hulp aan deskundigen. Je schuifdeur wordt bevestigd aan hangrollen die door de bovenrail rollen. De rails wordt op zijn plaats gehouden door raildragers. Deze raildragers worden aan wand of plafond bevestigd. Een ondergeleider zorgt ervoor dat de deur stabiel heen en weer schuift. Schuifdeur onderdelen bestaan uit, eindclips die zorgen dat het schuiven stopt, soft-stops en afdekkapjes. Hiermee wordt het geheel netjes afgewerkt.

Benodigdheden schuifdeurbeslag

Schuifdeurbeslag is duidelijk geen geheel. Je hebt verschillende onderdelen die behoren tot het schuifdeurbeslag. Het schuifdeursysteem bepaalt welk beslag je nodig hebt. Je moet alle onderdelen in je bezit hebben om een schuifdeur te laten werken. Kies vooraf welk schuifsysteem je gebruiken wil, voordat je schuifdeurbeslag aanschaft. Accessoires zijn belangrijk voor de afwerking. Kort samengevat is schuifdeurbeslag verschillende onderdelen waarmee je een schuifdeur in werking plaatst. Bovenrail, raildragers, ondergeleider, deur en materiaal om rails en ondergeleider te bevestigen hoort bij het schuifdeurbeslag. Mocht je er niet uitkomen welk soort en maat je het beste gebruiken kunt, vraag dan zonder aarzelen hulp bij desbetreffende vakmensen.

Openen en sluiten van schuifdeuren

Met het juiste schuifdeurbeslag open en sluit je deze zonder problemen. Daarbij is het belangrijk dat je het juiste schuifdeurbeslag gebruikt. Online kun je op verschillende websites je verdiepen in dit onderwerp. Je kunt ze bij verschillende bouwmarkten kopen. Voor het juiste schuifdeurbeslag moet je kijken naar het systeem waarmee je de schuifdeur wilt bevestiging, is het beslag geschikt voor dit systeem? Heb je een hefschuifdeur of een loftdeur, dan heb je ander soort schuifdeurbeslag nodig. Laat je vooraf duidelijk informeren. We hopen dat je door het lezen van dit artikel een duidelijk beeld gekregen hebt over schuifdeurbeslag.

 

Bron: Weijntjes.nl