Op vakantie hoeft niet duur óf spannend te zijn. Of je je nu hebt laten aanpraten dat je naar een ver land moet als je weer eens op vakantie kan, of dat je dat altijd hebt gedaan; het kan ook anders. Op vakantie in (bijna) eigen land, bijvoorbeeld vakantie belgie of een goedkoop hotel Rotterdam, is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook nog eens ontzettend leuk. Lees gauw mee!

De variatie!

Er is voor elke vakantieganger wat wils in ons eigen kikkerlandje én bij onze Zuiderburen, voor iemand die óf heel Nederland als vakantieland al kent, of het hier écht niet vinden kan. Denk aan de leuke steden die beide landen te bieden hebben. Je hebt natuurlijk Amsterdam, Antwerpen en Brussel, maar ga ook eens de kunst en het unieke nachtleven van Utrecht, Zwolle en Gent ontdekken, waar het misschien minder zwart ziet van de toeristen, maar waar de terrasjes net zo gezellig vol zitten en de musea minstens zo interessant zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de natuur gehad, want die is ook niet te missen. De Veluwe is natuurlijk het eerste voorbeeld waar mensen mee komen, maar denk ook aan de kustlijn; van de Waddeneilanden tot Normandië hebben we hier een prachtige, rustieke zee tot onze beschikking, waar we altijd op vakantie kunnen. Plus, de heuvels van Zuid-Limburg én het kamperen in de Belgische Ardennen is altijd heerlijk, of je nu een enorme natuur-fan bent of niet. 

Even stilstaan 

Maar voordat je jouw vakantie België of een goedkoop hotel Rotterdam gaat, is het goed om eerst bij jezelf én je eventuele reisgenoten na te gaan wat voor vakantie je precies wil. Dat klinkt misschien als een gekke vraag op het eerste oog, maar iedereen wil anders vakantie vieren. Sommige mensen duiken het liefst wekenlang weg in de natuur, ver van de rest van de wereld behalve het eventueel handjevol mensen wat ze wél om zich heen willen hebben; anderen duiken het liefst juist midden in de cultuur en het bruisende leven van een stad, of meerdere steden. Ook is het fijn om op vakantie te gaan met mensen die in ieder geval een beetje hetzelfde willen als jij; óf je moet bij het plannen iets harder ervoor zorgen dat er op vakantie voor iedereen wat wils is. 

 

Een vakantie in België of in ons eigen Nederland is eigenlijk dus een heel goed idee. Het is goed voor het budget, goed voor de ziel én er is voor iedereen wel wat. Fijne vakantie!