Niets is zo heerlijk als een lekkere geurkaars aansteken en met een kopje thee op de bank Netflix kijken. Zo’n geurkaars is dan een echte sfeermaker in huis. Geurkaarsen kiezen is alleen niet altijd makkelijk, want er is tegenwoordig heel veel keuze! Als eerste heb je natuurlijk de geur zelf, maar daarnaast komt de ene kaars in een mooiere glas dan de andere en telt het formaat van de kaars soms ook mee in de keuze. Kun jij ook wel wat tips gebruiken wat betreft geurkaarsen kiezen? In dit artikel kun je lezen waar je zoal op kunt letten als je de volgende keer weer gaat shoppen en snuffelen voor een lekkere geurkaars!

Geur in je interieur

Geurkaarsen hebben, zoals de naam natuurlijk al zegt, allemaal een bepaalde geur. Geurkaarsen kiezen is eigenlijk net zoiets als het uitzoeken van een nieuw parfum en dus is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Houd je bijvoorbeeld van frisse geuren? Dan zijn bloemige of fruitige geurkaarsen waarschijnlijk echt jouw ding. Vooral in de lente en zomer is het heerlijk om een frisse geurkaars in huis te hebben branden. Geuren zoals rozen, jasmijn en oranjebloesem zul je dan ook in veel verschillende kaarsen terug kunnen ruiken. Maar “eet”-geuren zijn de laatste jaren ook steeds populairder aan het worden, vooral rond de feestdagen! Kaarsen met geuren zoals appeltaart, chocolade en pumpkin spice gaan de weken voor kerstmis vaak als hete broodjes over de toonbank. Bij het uitkiezen van een geurkaars kun je naast je persoonlijke voorkeur voor een bepaalde geur dus ook rekening houden met het seizoen waarin we ons bevinden.

Geurkaarsen als decoratie in huis

Naast de verspreiding van een heerlijke geur door het hele huis, zijn geurkaarsen vaak ook bedoeld als decoratiestuk in je interieur. Veel geurkaarsen komen dus veelal in prachtige verpakkingen en zijn daarom al een kunstwerk op zich om naar te kijken. Je kunt geurkaarsen kiezen die qua kleur goed bij bijvoorbeeld je bank, een schilderij aan de muur of de kast passen. Ook het lege glas van een kaars kun je blijven gebruiken als pennenbak of vaasje. Dus niet alleen de geur is belangrijk, maar de verpakking waarin de kaars komt, telt minstens net zo zwaar mee!

Grote of kleine geurkaars?

Geurkaarsen komen in allerlei vormen en maten. Koop een grote geurkaars met meerdere lonten als een statement piece, of ga juist voor meerdere kleine geurkaarsjes en zet ze naast elkaar voor een extra gezellig effect. Houd er verder ook rekening mee dat een grote geurkaars waarschijnlijk meer geur zal verspreiden dan een klein exemplaar. Vind je een bepaalde geur heel erg lekker en wil je daar zoveel mogelijk van genieten? Dan is het misschien slimmer om daar het grootste formaat van te kopen, zodat je zeker weet dat de geur zich maximaal kan verspreiden door je hele huis. Wat je natuurlijk ook kunt doen, is meerdere kleine kaarsen in verschillende hoeken van de kamer of huis aansteken, zodat je de heerlijke geur overal kunt blijven ruiken als je door het huis loopt.

 

Bron: Homewishez.nl