Voor mijn ruit zie ik talloze vogeltjes opgewonden kwetteren. Achter hen proberen bomen mijn aandacht te trekken door met hun takken naar me te zwaaien. Middels rooksignalen wordt er overduidelijk een boodschap aan de hemel gespeld. Ik open de deur naar mijn balkon met een kladblok in mijn hand, klaar om het bericht te ontcijferen, hoewel vóór ik aan het vertalen sla al weet wat er staat. De vogels, de bomen en de rooksignalen, ze zeggen allemaal ongeveer hetzelfde. 'Het is zomer!' kwetteren de vogels. 'Kom naar buiten!' zwaaien de bomen. 'Hier is het feest,' seinen de rooksignalen. Ik kijk op mijn telefoon en zoals verwacht heb ik net een berichtje ontvangen. 'Kun je soms niet lezen?' schrijft een van mijn vriendinnen. 'Ik ben vloeiend in rooksignalen, maar veel duidelijker kan ik niet spellen met deze wegwerpbarbecue.' Ik kijk nog eens naar de wolkjes rook aan de helderblauwe hemel. 'Twee flessen prosecco staat er toch?' stuur ik naar mijn vriendin. 'Correct,' krijg ik vrijwel direct terug. 'Ik kom er meteen aan,' app ik.

De juiste zomerschoenen

Ik weet wel dat ik heb gestuurd dat ik er meteen aankom, maar ik moet eerst nog een keuze maken uit de talloze paren schoenen in mijn kast. Ik zou mijn sportschoenen dames aan kunnen trekken en erheen kunnen rennen. Zo heet is het namelijk niet. Bovendien voel ik me dan meteen minder schuldig om de stokbroden, hamburgers en biertjes die ik naar binnen ga werken. Toch wuif ik dit idee weg. Als ik ga rennen, kom ik bezweet aan in het park. Dat is niet handig. Misschien zijn er wel leuke jongens aanwezig. Ik ga morgenvroeg hardlopen, spreek ik met mezelf af en ik richt me op de rest van mijn collectie schoenen. Alles met een hak is niet handig in het park, dus daar hoef ik al niet naar te kijken. Dan valt mijn blik op een paar Sandalen dames. Meteen weet ik dat dit het ideale schoeisel is voor vandaag.

Vier de zomer

Het paar dat ik uitkies zijn mijn blauwe sandalen, met een bandje rond de voet en een bevestiging tussen de tenen. Stijlvol en gemakkelijk. Bovendien matcht het blauw erg goed bij de gele nagellak op mijn tenen. Snel doe ik een jurkje aan en pak twee flessen prosecco uit de koelkast. Nog even wat parfum voor de leuke jongens en dan ren ik de deur uit. 'Ik ben er klaar voor!' roep ik naar de vogels. Ik zwaai naar de bomen en zie aan rooksignalen dat mijn vriendin ongeduldig communiceert: 'Schiet op!'