Wanneer je een huis gaat kopen, ga je er vanuit dat er goede sloten in het huis zitten. Maar wanneer het huis al oud is kan het maar zo zijn dat de sloten lang niet zo veilig zijn als jij denkt. Het is daarom verstandig om dit altijd goed te controleren, zodat je zeker weet dat er niet kan worden ingebroken in je huis. Lees hieronder wat je eraan kan doen.

Controleer of je huis goede sloten heeft

Wanneer je een huis hebt gekocht of al een tijdje in huis woont, is het belangrijk om de sloten een keer te controleren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van cilindersloten en wanneer hier gebruikt van gemaakt wordt, kan er het beste gekozen worden voor een meerpuntssluiting. Op deze manier houd je de inbrekers die via de deur proberen te gaan buiten.

Voor welk slot kan je het beste kiezen?

Wanneer je nieuwe sloten in je huis gaat laten plaatsen, is het belangrijk om er over na te denken dat je sloten kiest die inbraakveilig zijn. Dit zorgt ervoor dat je huis extra veilig is en je hier niet meer druk over hoeft te maken. Wanneer je kiest voor een slot met een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, dan is de deur beter beveiligd.

Wanneer je ervoor kiest om een slot te nemen met een extra bijzetslot, moet je twee handelingen verrichten om uiteindelijk de deur te openen. Wanneer we praten over een meerpuntssluiting kan je de deur openmaken in één handeling. Het voordeel van een meerpuntssluiting is dat het slot op meerdere punten verankerd zit.

Beveilig niet alleen je deur maar ook je ramen

Om inbrekers buiten te houden ben je met alleen een goed slot nog lang niet klaar. Het is namelijk ook belangrijk dat je de ramen van je huis goed beveiligd. Wanneer je de ramen van je huis goed wilt beveiligen, kan je kiezen voor bijzetsloten. Hier zijn verschillende soorten van die gebruikt kunnen worden voor de ramen. Wanneer je toch vragen hebt over deze dingen en toch graag een geschikt slot wilt hebben voor de deur, kan je altijd een slotenmaker langs laten komen.