Als natuurliefhebber vind ik het geweldig om lange wandelingen te maken in het bos of op het strand. Ik kan dan echt genieten van de wind die je door het bos hoort waaien of van de zeelucht die je ruikt op het strand. En zeker nu mijn vriendin een hond heeft zijn het echt heerlijke plekken om samen lekker een stuk te lopen met de hond. Het is tegenwoordig wel drukker geworden op mijn favoriete wandel plekjes. Het viel mij op dat er meer mensen met hun hond aan het wandelen waren. Ik vermoed dat het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat mensen er nu voor kiezen om een hond te nemen. Ik vind honden over het algemeen heel leuk, maar ik heb laatst iets raars meegemaakt.

 

Hondenbeet

Mijn wandelvriendin vertelde dat zij een hondenbeet had. In eerst instantie dacht ik niet aan iets heel ergs. Als je met een puppy speelt kan het soms ook zo zijn dat je een klein wondje op loopt. Maar mijn vriendin had dus echt een hondenbeet van een volwassen hond. Het was tijdens het wandelen gebeurd. Wat precies de aanleiding was geweest voor de hond kon ze zich niet helemaal meer voor de geest halen. In eerste instantie leek de hondenbeet wel mee te vallen. Uiteindelijk ben ik met haar naar de huisarts geweest om de hondenbeet te laten ontsmetten, voor de zekerheid. Uiteindelijk allemaal wel goed gekomen, maar de schrik zat er wel goed in.

 

Jeugdherinnering

Ik heb zelf ook een hondenbeet gehad toen ik een jaar of twaalf was. Ik was in het park aan het skeeleren, toen een puppy mij in de gaten kreeg. Hij rende op mij af, sprong tegen mij op en hapt naar mijn benen. Uiteindelijk had ik een hondenbeet in mijn onderbeen en was ik uiteraard op de grond gevallen. Gelukkig had ik mijn skeelerbescherming om en viel de schade van de val mee. Echter had ik wel net onder mijn knie een wond overgehouden van de hondenbeet. Het was gelukkig niet een hele diepe hondenbeet. Ik heb er toen wel een angst voor honden aan over gehouden. Dat vind ik wel zonde want het zijn lieve beestjes. De hond van mijn vriendin heeft mij al heel erg van mijn angst afgeholpen, maar na wat mijn vriendin is overkomen is de angst wel weer gegroeid. En nu er voor mijn gevoel steeds meer mensen een hond hebben, merk ik toch dat ik bepaalde wandelplekken vermijd. Ook nu na het verhaal van mijn vriendin, ga ik voortaan liever wandelen waar honden niet welkom zijn.