hetgroenerijck.nl

Menu Close

Op vakantie in (bijna) eigen land

Op vakantie hoeft niet duur óf spannend te zijn. Of je je nu hebt laten aanpraten dat je naar een ver land moet als je weer eens op vakantie kan, of dat je dat altijd hebt gedaan; het kan ook anders. Op vakantie in (bijna) eigen land, bijvoorbeeld vakantie belgie of een goedkoop hotel Rotterdam, is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook nog eens ontzettend leuk. Lees gauw mee!

De variatie!

Er is voor elke vakantieganger wat wils in ons eigen kikkerlandje én bij onze Zuiderburen, voor iemand die óf heel Nederland als vakantieland al kent, of het hier écht niet vinden kan. Denk aan de leuke steden die beide landen te bieden hebben. Je hebt natuurlijk Amsterdam, Antwerpen en Brussel, maar ga ook eens de kunst en het unieke nachtleven van Utrecht, Zwolle en Gent ontdekken, waar het misschien minder zwart ziet van de toeristen, maar waar de terrasjes net zo gezellig vol zitten en de musea minstens zo interessant zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de natuur gehad, want die is ook niet te missen. De Veluwe is natuurlijk het eerste voorbeeld waar mensen mee komen, maar denk ook aan de kustlijn; van de Waddeneilanden tot Normandië hebben we hier een prachtige, rustieke zee tot onze beschikking, waar we altijd op vakantie kunnen. Plus, de heuvels van Zuid-Limburg én het kamperen in de Belgische Ardennen is altijd heerlijk, of je nu een enorme natuur-fan bent of niet. 

Even stilstaan 

Maar voordat je jouw vakantie België of een goedkoop hotel Rotterdam gaat, is het goed om eerst bij jezelf én je eventuele reisgenoten na te gaan wat voor vakantie je precies wil. Dat klinkt misschien als een gekke vraag op het eerste oog, maar iedereen wil anders vakantie vieren. Sommige mensen duiken het liefst wekenlang weg in de natuur, ver van de rest van de wereld behalve het eventueel handjevol mensen wat ze wél om zich heen willen hebben; anderen duiken het liefst juist midden in de cultuur en het bruisende leven van een stad, of meerdere steden. Ook is het fijn om op vakantie te gaan met mensen die in ieder geval een beetje hetzelfde willen als jij; óf je moet bij het plannen iets harder ervoor zorgen dat er op vakantie voor iedereen wat wils is. 

 

Een vakantie in België of in ons eigen Nederland is eigenlijk dus een heel goed idee. Het is goed voor het budget, goed voor de ziel én er is voor iedereen wel wat. Fijne vakantie!

 

Waarom de Waddeneilanden de perfecte vakantiebestemming is!

Je wilt de hort op, liever niet uren in het vliegtuig zitten en op tijd thuis kunnen zijn met een gebruind gezicht. Veel mensen denken bij een zonvakantie dat ze de grens over moeten of dat ze een vliegticket moeten boeken maar niets is minder waar. De zonvakantie kan ook ervaren worden zonder dat je overal je paspoort moet laten zien. Heb je ooit gedacht om op vakantie te gaan naar de Waddeneilanden? Zo niet, dan is dit het teken dat je het eens zou moeten gaan overwegen. Hieronder kun je lezen waarom een eiland zoals Texel jou het vakantiegevoel geeft dat je wilt hebben wanneer de zomer begint.

Koele wind in de zomer

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het ook in Nederland steeds warmer wordt. Er zijn dagen dat het eigenlijk vrijwel onmogelijk is of voelt om naar buiten te gaan en om lekker buiten te zitten. Het is simpelweg gewoon te warm. Als je niet zo goed tegen warmtekanon en liever In de verkoeling zit dan zijn de Waddeneilanden helemaal perfect voor jou. Je kan heel makkelijk een huisje huren Terschelling 2 personen. Het is niet perse minder warm maar mmdat je bij het strand bent is er altijd net die frisse wind waar je al die tijd zoveel behoefte aan had. Pas wel of dat wanneer je In de zon gaat liggen je het automatisch minder koud hebt, maar dat betekent niet dat je niet kan verbranden de zomer is nog steeds in alle haar glorie aanwezig je hebt er Alleen niet zoveel last van.

Buitenland in Nederland

De waddeneilanden zijn zeker wat betreft natuur echt net het buitenland. Heerlijk in een huisje texel 2 personen. Het woord wat mensen meestal omschrijven wanneer ze daar zijn geweest is : idyllisch. Je hebt de prachtige duinen maar je hebt ook een hoop bomen en bovenal wordt het gevoel van het buitenland veroorzaakt door de leegte die er. De eilanden zijn in principe heel klein koma zelfs zo klein dat er op sommige geen autos rijden, maar toch voelt het heel groots en wijds aan. Dat komt echt door de dunne bevolktheid en het kleine aantal mensen dat er komt. Ook al is het een populaire vakantiebestemming onder sommige mensen, het is daar nooit echt heel erg druk. Hierdoor kan je ultiem genieten.

Flora en fauna

En daarbij komt ook dat het niet alleen een strandvakantie is. Er is van alles, de duinen zijn er natuurlijk maar er is ook hei. Dus aan natuur kom je absoluut niet te kort op deze leuke zonvakantie in eigen land!

Een auto huren kan je nu op ieder moment van de dag doen

In een auto kunnen rijden is voor veel mensen erg belangrijk. De auto is voor velen dan ook nog steeds een belangrijke manier van vervoer. Het is daarom noodzakelijk dat het voor mensen mogelijk is om in een auto te kunnen rijden. Er zijn echter veel kosten verbonden aan het kopen van een auto. Meer en meer mensen kiezen er daardoor voor om niet zelf een auto aan te schaffen. Naast de aanschaf van de auto moet je bijvoorbeeld ook gaan betalen voor de verzekering en de belastingen van de auto. Zaken als het onderhoud en de benzine zijn daar nog niet eens bij berekend. Onderaan de streep kom je dan ook op een flink bedrag per maand uit voor een auto die je misschien niet eens dagelijks gebruikt. Gelukkig is het nu mogelijk om ook op een andere manier auto te rijden. 

 

Auto huren 

Een auto huren is voor veel mensen dan ook een prettige optie. Wanneer je ervoor kiest om een auto te huren betaal je namelijk alleen voor de auto als je deze daadwerkelijk nodig hebt. Dit is dan ook een handige manier van het bezitten van een auto, zonder echt de eigenaar van de auto te zijn. De auto’s van Greenwheels kan je op een simpele manier huren. Bovendien kan je deze auto’s door het hele land op strategische plekken vinden. Hierdoor is er altijd een auto in de buurt die je kan gaan huren. De auto’s hebben ook nog eens vaste parkeerplekken waardoor ook meteen duidelijk is waar de auto staat en moet eindigen. Een auto van Greenwheels vind je bijvoorbeeld vaak bij een station. Een auto huren Den Haag kan je dus simpel doen wanneer je in de buurt van het station bent. 

 

Jouw eigen abonnement

Met een auto abonnement kan je op ieder moment van de dag een auto gaan huren. Hierdoor maak je dus alleen gebruik van een auto wanneer je deze nodig gaat hebben. Dankzij een abonnement maak je dan ook een slimme keuze op financieel vlak. Vervolgens kan je op een simpele wijze instappen bij de auto en dankzij de app zal je op een vlotte manier weg kunnen rijden. Het delen en huren van auto’s biedt jouw portemonnee, maar ook de gehele maatschappij verschillende voordelen. Zelf zal je dus geld gaan besparen op de kosten van de auto. Daarnaast zullen er ook minder auto’s op straat nodig zijn. Je hoeft namelijk niet iedere dag van de week een auto voor de deur te hebben staan. Dit zorgt dus ook nog eens voor meer ruimte in de steden.

Top 10 beste creditcardvoordelen voor u in 2021

Er zijn veel voordelen aan het bezitten van een creditcard, maar dit zijn de top 10 beste creditcardvoordelen voor u in 2021. 1) Cashback 2) Spaarpunten 3) Lage rente 4) 24/7 klantenservice 5) Geen jaarlijkse kosten 6) Geen buitenlandse transactiekosten 7) Noodcontanten 8) Fraudebescherming 9) Fraudemeldingen 10) Gratis reisverzekering Wilt u weten wat de top 10 beste creditcardvoordelen voor u zijn in 2021? Lees mijn blog om erachter te komen! 1) Cashback: U kunt geld terug verdienen op uw aankopen met een creditcard. 2) Beloningspunten: u kunt punten verdienen voor elke dollar die u uitgeeft. 3)

Cash Back

Cashback is waarschijnlijk de meest bekende voordelen van creditcards. Het is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen met uw dagelijkse uitgaven. Sommige creditcards bieden onbeperkt geld terug bij elke aankoop. Voor andere kaarten moet u een bepaalde bestedingsdrempel bereiken voordat u geld kunt terugverdienen. U kunt geld terug verdienen op zaken als benzine, boodschappen en zelfs online aankopen. Hier vind je een overzicht creditcard aanbieders waardoor je direct zicht hebt op welke het beste bij jou past. 

Spaarpunten

Loyaliteitspunten zijn punten die u kunt verdienen voor elke dollar die u uitgeeft met uw creditcard. Als u loyaal bent aan een bepaald merk, kunt u met uw creditcard punten verdienen die u kunt inwisselen voor producten of diensten van dat merk. Als u een droomvakantie op de planning heeft staan, kunt u uw loyaliteitspunten gebruiken om een ​​deel van de reis te betalen.

Lage rente

Lage rentetarieven zijn een groot creditcardvoordeel. Als u een goede kredietscore heeft, kunt u een lage rente op uw creditcard krijgen. Dit kan u in de loop van het jaar veel geld besparen. Als u uw creditcardsaldo elke maand volledig betaalt, kan een lage rente u veel geld besparen.

24/7 klantenservice

24/7 klantenservice is een groot creditcardvoordeel. Als je een vraag hebt over je rekening of een vraag over een aankoop, kun je contact opnemen met iemand die je kan helpen. Dit kan erg handig zijn als u direct hulp nodig heeft bij een transactie.

Gratis reisverzekering

Een gratis reisverzekering is een groot creditcardvoordeel. Als u veel reist, kan een gratis reisverzekering levensreddend zijn. Bij verlies of diefstal van uw bagage kunt u een claim indienen voor de inhoud van uw bagage. Als uw vlucht vertraging heeft, kunt u een claim indienen voor uw kosten.

Nu je een aantal voordelen hebt gelezen is het slim om je in te lezen in verschillende aanbieders. Wanneer je weet voor welke je gaat zijn er vaak ook nog verschillende opties.

Laat jouw spaargeld meer waard worden

Ben jij goed in het sparen van geld en heb je al een aardig spaarpotje opgebouwd? Dan is het een goed idee om hier iets mee te gaan doen. Het is zonde om je geld op een spaarrekening te laten staan. Op die manier wordt het namelijk niet meer waard. Het zorgt er ook nog eens voor dat je binnen de kortste keren flink wat vermogensbelasting zal betalen. Hoe kun je dan efficiënt verdienen met je spaargeld?

Beleggen in aandelen

Als jij geld wil verdienen op je spaargeld, is het een goed idee om aandelen te kopen. Wat houdt dit dan precies in? Een aandeel is in feite een stukje van een onderneming. Wanneer jij een aandeel van een bedrijf bezit, ben je voor een klein deel mede-eigenaar van het betreffende bedrijf. Wees gerust, dit betekent natuurlijk niet dat jij ook meteen medeverantwoordelijk bent voor het bestuur. Het enige wat je doet, is geld investeren en hier krijg je vervolgens rendement op als het goed gaat met het bedrijf. 

Los af op je hypotheek

Heb jij een hypothecaire lening voor een bepaald onroerend goed? Dan ben je niet de enige. In heel Nederland hebben huishoudens iedere maand kosten aan de hypotheek. Niet alleen moet je de schulden die je hebt aflossen, ook betaal je natuurlijk rente over de lening. Als je spaargeld over hebt, is het vaak financieel voordelig om hiermee een deel van je hypotheek af te lossen. Op die manier hoef je minder rente te betalen. Dat scheelt in de toekomst uiteraard veel geld. 

Beleggen in obligaties

Het is ook een optie om te beleggen in obligaties. Waar het kopen van aandelen ervoor zorgt dat je mede-eigenaar wordt van een onderneming, is dit bij het kopen van obligaties niet het geval. Wanneer je belegt in een obligatie verschaf je in feite geld aan een onderneming in de vorm van een kleine lening. Beleggen in obligaties brengt minder risico’s mee dan beleggen in aandelen, maar levert nog steeds flink wat rendement op. 

Crypomunt kopen

Tegenwoordig is cryptogeld helemaal populair. Wat is dit dan precies? Cryptogeld is in feite digitaal geld met een eigen valuta. Men spreekt tegenwoordig dan ook van cryptomunten met een bepaalde cryptovaluta. Als persoon kan jij investeren in cryptomunten. Hier kun je veel rendement op verdienen, waardoor je geld alleen maar meer waard wordt. Er zijn verschillende cryptomunten die je kunt kopen op het internet. Een goed voorbeeld is de kusama coin. Wil jij een kusama coin kopen? Doe dat dan snel en profiteer van het financiële voordeel dat jij hiervoor terugkrijgt in de toekomst. 

Waar gebruik jij een zeecontainer voor?   

Een zeecontainer, een container die wordt gebruikt om goederen te vervoeren over zee. Uiteraard niet met alleen de container maar in de container gaan wel de goederen. De container met goederen wordt vervolgens op het schip geladen en het schip brengt de zeecontainer naar de gewenste bestemming. Echter is dit maar één van de vele mogelijkheden waarvoor je een zeecontainer allemaal kan gebruiken. Misschien wist je het nog niet maar deze containers zijn multifunctioneel inzetbaar en waarom vaker gebruikt dan je denkt. Benieuwd voor welke creatieve doeleinden je een zeecontainer nog meer kan gebruiken? Lees dan vooral snel verder!

In de bouw

Een zeecontainer wordt naast lading vervoeren over zee ook veel gebruikt in de bouw. Het is tenslotte een container waar goederen in opgeslagen kunnen worden en in de bouw wordt veel gewerkt met materialen. Een zeecontainer is dus een prima opslag en wordt in de bouwbranche daar dan ook veelvuldig voor gebruikt. Maar dat is niet het enige. De containers worden in de bouwbranche vaak ook omgetoverd tot bouwkeet of werkruimte. De container biedt een prima stevige en overdekte ruimte en zeer voor een droge en windstille plek om te werken of even uit te rusten.

Als pop-up store

Pop-up stores kwamen voor Corona al op steeds meer plekken opzetten maar nu in tijden van Corona zien we deze trend alleen maar toenemen. Zeecontainers gebruiken als pop-up store is razend populair. Het een relatief goedkope oplossing, het is buiten en zorgt ook nog eens voor een echte sfeerbeleving. Denk maar eens aan een koffietentje last de natuurijsbaan of bij het station. Ook langs de snelweg worden zeecontainers steeds meer voor dit soort doeleinden gebruikt.

Voor opslag

Moet je tijdelijk je spullen kwijt zoals bijvoorbeeld tijdens een verbouwing? Dan biedt een zeecontainer ook voor jou uitkomst. Deze containers kan je zowel kopen als huren en tijdelijk voor je woning neerzetten. Je slaat hier tijdelijk je spullen in op zodra je huis leeg is en wanneer je, je spullen weer nodig hebt laat je de container weer uit. Wanneer je hem huurt zal deze worden opgehaald (op afspraak) en wanneer je de container hebt gekocht kan je hem eventueel weer voor andere doeleinden inzetten. Aannemers hebben soms ook een aantal zeecontainers tot hun beschikking waar het bouwmateriaal in opgeslagen wordt.

Tegenwoordig kan je ook online heel makkelijk een zeecontainer kopen of huren. Dus kan je een zeecontainer wel goed gebruiken? Neem dan eens een kijkje naar het ruime aanbod.

Een hondenbeet in de wandelaar

Als natuurliefhebber vind ik het geweldig om lange wandelingen te maken in het bos of op het strand. Ik kan dan echt genieten van de wind die je door het bos hoort waaien of van de zeelucht die je ruikt op het strand. En zeker nu mijn vriendin een hond heeft zijn het echt heerlijke plekken om samen lekker een stuk te lopen met de hond. Het is tegenwoordig wel drukker geworden op mijn favoriete wandel plekjes. Het viel mij op dat er meer mensen met hun hond aan het wandelen waren. Ik vermoed dat het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat mensen er nu voor kiezen om een hond te nemen. Ik vind honden over het algemeen heel leuk, maar ik heb laatst iets raars meegemaakt.

 

Hondenbeet

Mijn wandelvriendin vertelde dat zij een hondenbeet had. In eerst instantie dacht ik niet aan iets heel ergs. Als je met een puppy speelt kan het soms ook zo zijn dat je een klein wondje op loopt. Maar mijn vriendin had dus echt een hondenbeet van een volwassen hond. Het was tijdens het wandelen gebeurd. Wat precies de aanleiding was geweest voor de hond kon ze zich niet helemaal meer voor de geest halen. In eerste instantie leek de hondenbeet wel mee te vallen. Uiteindelijk ben ik met haar naar de huisarts geweest om de hondenbeet te laten ontsmetten, voor de zekerheid. Uiteindelijk allemaal wel goed gekomen, maar de schrik zat er wel goed in.

 

Jeugdherinnering

Ik heb zelf ook een hondenbeet gehad toen ik een jaar of twaalf was. Ik was in het park aan het skeeleren, toen een puppy mij in de gaten kreeg. Hij rende op mij af, sprong tegen mij op en hapt naar mijn benen. Uiteindelijk had ik een hondenbeet in mijn onderbeen en was ik uiteraard op de grond gevallen. Gelukkig had ik mijn skeelerbescherming om en viel de schade van de val mee. Echter had ik wel net onder mijn knie een wond overgehouden van de hondenbeet. Het was gelukkig niet een hele diepe hondenbeet. Ik heb er toen wel een angst voor honden aan over gehouden. Dat vind ik wel zonde want het zijn lieve beestjes. De hond van mijn vriendin heeft mij al heel erg van mijn angst afgeholpen, maar na wat mijn vriendin is overkomen is de angst wel weer gegroeid. En nu er voor mijn gevoel steeds meer mensen een hond hebben, merk ik toch dat ik bepaalde wandelplekken vermijd. Ook nu na het verhaal van mijn vriendin, ga ik voortaan liever wandelen waar honden niet welkom zijn.

 

 

Onderhoud van je tuin

We willen allemaal zoveel mogelijk genieten van onze tuin. Het onderhoud is vaak een wat minder geliefd onderwerp. Maar toch is onderhoud van je tuin belangrijk. Als je het laat versloffen dan kan je niet echt genieten van je tuin en het wordt steeds lastiger om er dan nog aan te gaan beginnen. Voor het onderhoud van je tegels is het voorjaar het beste moment om dit aan te pakken. De groene aanslag is op diverse manieren vrij eenvoudig te verwijderen. Het onkruid en ongedierte in je gazon of in de grond is ook een probleem wat aanpak vereist. Er zijn veel manieren om de insecten, ongedierte en onkruid te bestrijden. Veel mensen kiezen voor de meest makkelijke weg en kiezen voor chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Maar er zijn alternatieven.

Bestrijding op verantwoorde biologische wijze

Een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische weg is biologische bestrijding van ongedierte. Bij biologische bestrijding worden nuttige insecten ingezet om de ongenode insecten te bestrijden. Er zijn vele nuttige insecten die ingezet kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld nematoden kopen ter bestrijding van de insecten. Een plaag voor je tuin zijn ook vaak de engerlingen dit zijn de larven van kevers. Engerlingen bestrijden kan ook heel goed met Nematoden gebeuren. Nematoden, ook wel aaltjes genoemd gaan op zoek naar hun prooi, dringen die binnen en zullen de prooi verzwakken waarna ze zullen sterven. Nematoden zijn milieuvriendelijk en onschadelijk voor mensen, dieren en de planten. Aaltjes gebruiken de larven van de insecten om zich te voeden en zich daarna weer verder voortplanten. Nematoden kan je uitzetten in je tuin in bij voorkeur het voor- of najaar. Nematoden functioneren het beste in vochtige grond. Het is van belang om na plaatsing de grond ook vochtig te houden. Het uitzetten van de aaltjes kun je beter niet doen bij fel zonlicht aangezien dit schadelijk is.

Genieten in je tuin

Nadat je al je inspanningen hebt gedaan om je tuin weer schoon en onkruid en ongedierte vrij te krijgen kan in het voorjaar het genieten weer beginnen. Omdat je al veel werk hebt gedaan kan je meteen beginnen met de leuke dingen. Bijvoorbeeld het opfleuren van je tuin met leuke bloeiende planten. Ook het kiezen van een eettafel en of lounge set om de vele zonnige uren door te brengen is een optie. Verder kan leuke sfeerverlichting natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Als de zon dan onder is kan je tot in de late uurtjes sfeervol blijven genieten van je tuin.

Het is zomer!

Voor mijn ruit zie ik talloze vogeltjes opgewonden kwetteren. Achter hen proberen bomen mijn aandacht te trekken door met hun takken naar me te zwaaien. Middels rooksignalen wordt er overduidelijk een boodschap aan de hemel gespeld. Ik open de deur naar mijn balkon met een kladblok in mijn hand, klaar om het bericht te ontcijferen, hoewel vóór ik aan het vertalen sla al weet wat er staat. De vogels, de bomen en de rooksignalen, ze zeggen allemaal ongeveer hetzelfde. 'Het is zomer!' kwetteren de vogels. 'Kom naar buiten!' zwaaien de bomen. 'Hier is het feest,' seinen de rooksignalen. Ik kijk op mijn telefoon en zoals verwacht heb ik net een berichtje ontvangen. 'Kun je soms niet lezen?' schrijft een van mijn vriendinnen. 'Ik ben vloeiend in rooksignalen, maar veel duidelijker kan ik niet spellen met deze wegwerpbarbecue.' Ik kijk nog eens naar de wolkjes rook aan de helderblauwe hemel. 'Twee flessen prosecco staat er toch?' stuur ik naar mijn vriendin. 'Correct,' krijg ik vrijwel direct terug. 'Ik kom er meteen aan,' app ik.

De juiste zomerschoenen

Ik weet wel dat ik heb gestuurd dat ik er meteen aankom, maar ik moet eerst nog een keuze maken uit de talloze paren schoenen in mijn kast. Ik zou mijn sportschoenen dames aan kunnen trekken en erheen kunnen rennen. Zo heet is het namelijk niet. Bovendien voel ik me dan meteen minder schuldig om de stokbroden, hamburgers en biertjes die ik naar binnen ga werken. Toch wuif ik dit idee weg. Als ik ga rennen, kom ik bezweet aan in het park. Dat is niet handig. Misschien zijn er wel leuke jongens aanwezig. Ik ga morgenvroeg hardlopen, spreek ik met mezelf af en ik richt me op de rest van mijn collectie schoenen. Alles met een hak is niet handig in het park, dus daar hoef ik al niet naar te kijken. Dan valt mijn blik op een paar Sandalen dames. Meteen weet ik dat dit het ideale schoeisel is voor vandaag.

Vier de zomer

Het paar dat ik uitkies zijn mijn blauwe sandalen, met een bandje rond de voet en een bevestiging tussen de tenen. Stijlvol en gemakkelijk. Bovendien matcht het blauw erg goed bij de gele nagellak op mijn tenen. Snel doe ik een jurkje aan en pak twee flessen prosecco uit de koelkast. Nog even wat parfum voor de leuke jongens en dan ren ik de deur uit. 'Ik ben er klaar voor!' roep ik naar de vogels. Ik zwaai naar de bomen en zie aan rooksignalen dat mijn vriendin ongeduldig communiceert: 'Schiet op!'

Kunstgras voor je appartement

Kunstgras op balkon leggen is een goede manier om jouw appartement tijdens dit warme weer wat leefbaarder te krijgen.

Fris

Ten eerste brengt het een fijn stukje groen in je huis. Een plant helpt, maar er kan toch weinig op tegen een mooie plak groen. Gras heeft gewoon zijn eigen gevoel. Met kunstgras haal je dat gevoel in huis, ook in de binnenstad.

Koelend

Een stuk kunstgras werkt ook verkoelend voor je balkon. Dit komt omdat er veel lucht tussen de sprieten zit. Dit zorgt ervoor dat deze minder snel warm wordt en minder snel warmte afgeeft. Als je de temperatuur vergelijkt tussen kunstgras en bijvoorbeeld een stuk beton, dan zie je dat het kunstgras een stuk prettiger voelt. Daarmee kan je dan op je blote voeten gemakkelijk staan zonder dat het te warm is. Prettig, want juist als het warm is wil je genieten van je balkon.

Water

Zelfs als het regent geeft kunstgras je voordeel. Door de vorm dempt deze het geluid van de vallende regen. Daarmee is het een stukje stiller. Bovendien helpt het beter kanalen te maken voor het water om weg te stromen. Zo voorkom je dat er plassen ontstaan tot dagen na de regenval. Toegegeven, het kunstgras zelf is dan nat, maar liever natte sprieten dan een plas water. Let er wel op dat je deze afvoer goed op moet zetten, anders blijft het nat. Bij het kunstgras online bestellen krijg je vaak een legservice die hiervoor zorgt.

Gemakkelijk

Je hebt verschillende pakketten waarmee je makkelijk afgemeten je kunstgras kan krijgen. Zo wordt het bij de luxere versies voor je op maat gesneden zodat je gemakkelijk kan leggen. Vaak kan je meteen de drainagetegels erbij bestellen voor een mooie ondergrond.

Natuurlijk

Het zorgt er ook voor dat je wat meer de natuur in huis haalt. Ik heb zelf dat er nu voor het eerst sinds tijden vogeltjes op mijn balkon zitten die het kunstgras niet van het echte kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd werkt het ook dempend. Als je erover loopt hoef je niet met je hele gewicht neer te komen op beton dat niet meegeeft.

Ervaar het zelf

Als je benieuwd bent naar de opties die kunstgras te bieden heeft kun je altijd een staal aanvragen bij een leverancier. Dit kleine stukje stelt je in staat om het even uit te proberen. Zo vindt je makkelijk de lengte die je prettig vind. Via de partij waar ik naar link kan je zelfs vier gratis stalen krijgen.